Programma Knetters 2017

Programma
13.30 uur     Inloop en ontvangst door Christel de Laat
14.00 uur     De Geheimen van Paul van Loon, ontfutseld door Karin Bruers
14.30 uur     Nol Havens zingt Annie M.G. Schmidt
15.15 uur      Eerste ronde workshops
16.00 uur     Tweede ronde workshops
16.30 uur     Einde

Workshops
Illustreren met Rick de Haas en Els Vermeltfoort (4 – 10 jaar)
Leer de tekentrucs van twee echte illustratoren: Rick de Haas en Els Vermeltfoort. Rick is bekend van De Gorgels van Jochem Myjer en van Mees Kees. Els illustreerde tientallen boeken voor alle leeftijden. Samen met Rick en Els kun je je eigen boekcover maken.

Schrijven met Eus Roovers (8+)
En als je dan toch een boek aan het maken bent: leer dan van kinderboekenschrijver Eus Roovers hoe je dat doet. Met een beetje goede wil loop je de deur uit met je eigen boek. En is het niet af? Geen probleem, je mag het meteen meenemen. Pas trouwens een beetje op, want Eus probeert je een saai boek te laten schrijven, want ‘leuke boeken zijn er al genoeg’ zegt hij. Daar trap jij toch niet in?!

Poppenkast met Annemarie Bon en Gertie Jaquet (3+)
Annemarie Bon bewerkte haar boek Worteltjestaart tot een actieve poppenkastvoorstelling die ze samen met Gertie Jaquet – de illustrator van het boek – speelt. En natuurlijk gaat er van alles mis.

Knutselen met de bakfietsjuf (3+)
Elke editie van Knetters was ze erbij: de bakfietsjuf. Dit jaar rijdt ze haar bakfiets vol knutselspullen het Duvelhok in voor een creatieve workshop.

Schorten versieren en voorlezen met Jolanda Horsten (4+)
De boeken van Kit en Kaat zijn vrolijk. En in alle boeken bakken ze. Terwijl de schrijfster voorleest kunnen kinderen een Kit en Kaat schort versieren.

Tovertekenen met Milja Praagman (4 – 8 jaar)
Haar ‘Nog 100 nachtjes slapen’ was in 2013 het prentenboek van het jaar. Bij Knetters gaat ze tovertekenen. Het wordt een troon, of nee, een gevangenis, of nee een … de kinderen raden terwijl Milja ze telkens op een ander been zet.

Theatervoorstelling Verveelsels van Theaterinjeklas (6+)
Theatervoorstelling die laat zien dat je met niks een hele wereld kunt maken. Je af en toe vervelen helpt daarbij. Gekoppeld aan het boek Jonas en de visjes van Kees Poon van Harm de Jonge.

Mozaïeken (8+)
Alle Tilburgse Bengskes worden gemozaïekt (is dat een werkwoord?) in Het Duvelhok. Tijdens Knetters kun je leren hoe dat moet. Niet meteen een heel bengske natuurlijk.

Schminken (alle leeftijden)
Wil je een vlinder worden of een oud mannetje? Bij Knetters kan het allemaal.

Boekverkoop door Gianotten Mutsaers en Livius de Zevensprong.